„Zájemci o vycházku s průvodcem se nemusí předem registrovat, stačí, když si zakoupí platnou vstupenku vždy před začátkem akce,“ připomněla mluvčí liberecké zoo Barbora Tesařová. Prohlídky stojí 60 korun, které připočtou k běžnému vstupnému.

Sraz s průvodci je vždy v daný čas na prostranství za hlavním vstupem do zoo a kapacita jednotlivých prohlídek je omezena na 15 osob. Prohlídky budou probíhat až do konce letních prázdnin každý všední den v časech 10.00 a 14.00.

Na mimořádné komentované prohlídky s průvodcem zve také Záchranná stanice při Zoo Liberec – Archa, která už více než patnáct let pomáhá zraněným a handicapovaným volně žijícím zvířatům z naší krajiny.

Mládě orlosupa bradatého.
Orlosup z liberecké zoo míří do Francie. Bude vypuštěn do volné přírody

Prohlídky záchranné stanice, která nebývá na rozdíl od útulku veřejnosti jinak přístupná, budou probíhat v týdnu 8. – 12. června každý všední den, vždy v 16.00. Prohlídky jsou pro zájemce zcela zdarma, ale z důvodu omezené kapacity je nutná registrace předem na mail capova@zooliberec.cz. Sraz s předem přihlášenými účastníky je vždy v daný čas na dvoře Centra ARCHA.

Péčí pracovníků z centra ročně projde více než tisícovka jedinců. Mezi aktuální obyvatele záchranné stanice patří například i fretka, zranění dravci a celá řada ptačích mláďat. „Dlouhodobě tam pečujeme také o orla královského, kterého z důvodu amputace křídel zpět do volné přírody bohužel vypustit nemůžeme,“ informovala vedoucí Archy Lenka Čápová.

Slonice a slůně pralesních slonů.
FOTO: Liberecká zoo myslí na přírodu i na děti. V pondělí otevře Dětský koutek