„Pamatuji si z doby naší společné koalice, jak nám vedení ČSSD několikrát říkalo, že musíme pro Milana Šíra najít nějakou práci. Jde o klasickou trafiku a rozdělení si sfér vlivu. ČSSD má technické služby a ODS nemocnici, i když tu má město jen menšinový podíl,“ řekl Jan Korytář s tím, že jde navíc o vyhazování peněz, neboť pracovní místo bylo pro Milana Šíra uměle vytvořeno.

Josef Šedlbauer, rovněž ze Změny dodal, že on považuje pozici pro Milana Šíra za klasický střet zájmů. Městský a krajský zastupitel Šír pracoval v technických službách už v letech 1990 1995, tedy před svým vstupem do politiky.

V technických službách zastával vyšší funkci. Odmítá tedy, že by nebyl pro současnou práci dostatečně fundovaný. Později se stal odborným referentem technického odboru libereckého magistrátu, byl odborníkem pro nakládání s odpady.

„Místo technického manažera mi nabídl ředitel Kypta. Nezastírám, že jsme straničtí kolegové,“ podotkl Milan Šír. „Připadá mi tristní, že Jan Korytář takto manipuluje s fakty. Nechci mu oplácet stejnou mincí. Zřejmě by měl někdo v parlamentu navrhnout zákon, aby byla zřízena školka pro vysloužilé politiky. Ti by zde dostávali plat a nic jiného nedělali, aby nedráždili své odpůrce,“ dodal.