Fotbalgolf se hraje na hřišti podobném golfovému, ovšem nikoli s malým míčkem a holí, ale s fotbalovým míčem, který je třeba pomocí kopů dostat na vzdálenost 25 až 200 metrů do otvoru o velikosti 55 až 65 centimetrů. Stejně jako při golfu má hřiště osmnáct jamek a každá má danou obtížnost. Jamky zahrnují přírodní i umělé překážky, podobné například minigolfu. Vyhrává ten, kdo hřiště pokoří na nejmenší počet kopů, přičemž par hřiště v Dymníku je 72.

„Je to skutečně kombinace fotbalu a golfu. Musíte kopat do míče, ale u toho golfově přemýšlet. Je to třeba skloubit. Nemusíte být výborný fotbalista, abyste byl dobrý fotbalgolfista, a obráceně," řekl prezident České fotbalgolfové asociace Tomáš Neumann, který je zároveň trenérem české futsalové reprezentace.

I díky němu se fotbalgolf dostal do ČR. „Viděli jsme to v Německu a ve Švédsku a na základě toho jsme se dohodli se Světovou fotbalgolfovou asociací na začlenění naší asociace mezi plnohodnotné členy," popsal Neumann. „Potenciál to má obrovský, protože je to sport pro všechny. Mohou to hrát ženy, děti, senioři. A je to velice chytlavé. Navíc se hraje v přírodě, Věřím, že má velkou budoucnost," dodal. Sport vznikl 
v roce 2005 ve Švédsku a Dánsku a postupně se přes Německo dostává dál. Od roku 2007 se konají i mistrovství Evropy a světa.