„Reagovali jsme na skutečnost, že v posledních měsících vzrostl na tomto úseku počet nehod,“ vysvětlil starosta Vratislavic Lukáš Pohanka.

Lidský život vyhasl v úterý po osmnácté hodině v podvečer na křižovatce ulic Tanvaldská a U Tělocvičny.
Ženu srazilo ve Vratislavicích auto. I přes rychlou pomoc zraněním podlehla

Podle něj dochází ke srážkám především při odbočování na Dlouhomosteckou ulici ve směru od Jablonce nad Nisou. „Kolizní situace vzniká tím, že se řidič při odbočování dostává mezi dva semafory a ztrácí tak přehled o případné změně na elektrickém dopravním značení,“ vysvětlil starosta.

VYŘEŠÍ UKAZATEL

Podle Pohanky by se celý problém vyřešil instalováním směrového ukazatele, který dá řidičům informaci o bezpečném odbočení. „Semafory vlastní Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce. Jeho vedení mě ujistilo, že křižovatka odpovídá zákonům. Přesto jsme zahájili intenzivní jednání o doplnění ukazatele,“ upozornil starosta.

Objížďka. Ilustrační foto:
Dopravní problémy zasáhly také Vratislavice. Potrvají přes měsíc

Podle mluvčí krajské policie Vladimíry Šrýtrové došlo během letoška v těchto ulicích ke čtyřem dopravním nehodám, které policie vyšetřovala, z toho ve dvou případech šlo o střet auta s tramvají. „V roce 2012 za stejné období máme na stejném místě evidovánu jednu dopravní nehodu,“ dodala mluvčí.