Decanté společně s Petr Stolín Architekt a vedením Vratislavic v sobotu zorganizovaly už 3. ročník Festivalu vína v Kulturním centru 101010 a přilehlém parku. Celý den sem mířily davy milovníků vína. Svážel je sem dokonce speciální autobus 111 z centra Liberce. „Je to pohodlnější než přijet vlastním autem, které tu musíte nechat, pokud chcete degustovat a pak se pro něj vracet druhý den,“ řekl Marek Janů, který zatím nevynechal ani jeden ročník Festivalu vína.

Návrhářka Beata Rajská se opět po roce vrátila do vratislavického Kulturního centra 101010, kde ve čtvrtek večer představila svou novou autorskou kolekci. Modely, inspirované slovenským folklórem, předváděly přední české modelky. S obrovským úspěchem se s
FOTOGALERIE: Vratislavice rozzářily modely navržené Beatou Rajskou

Na předešlý ročník dorazilo rekordních 4000 návštěvníků, letos to bylo kvůli nevyzpytatelnému počasí o něco méně. Přesto Vratislavice pulzovaly životem. „Moc se mi líbily kapely, které hrály prakticky celý den. Taky jsem ocenila dětský koutek v parku,“ chválila organizátory Markéta Nováková, která dorazila na festival s celou rodinou. Spokojení byli i vinaři, kteří si nemohli stěžovat na nezájem. Lidé víno ochutnávali až do setmění.

FESTIVAL VÍNA. Druhý ročník ozdobily nejen desítky vinařských firem té nejvyšší kvality, ale i skvělá gastronomie a v neposlední řadě výborná muzika.
FOTOGALERIE: Festival vína: Pohoda, jazz