Mimo jiné originální kombinéza jedné významné české návrhářky. Je mi z toho smutno," podotkla zpěvačka Bára Basiková, která VIP bazar spolupořádá.

Na akci dorazily během soboty stovky lidí, převážně žen. Na mnohých bylo vidět, že je móda baví a zajímá. „Zatím jsme s kamarádkou objevily úpletové šaty a svetřík, ale určitě ještě najdeme další poklady. Krásného oblečení není nikdy dost," řekla například Hana Turecká, která dorazila z nedalekého Frýdlantu. Zároveň ale dodala, že vnímá i charitativní přesah. Část peněz z prodeje totiž získá liberecký Denní stacionář Alvalída.

Dobročinný bazar doplnil v centru Liberce i doprovodný program, složený především z módních přehlídek.

Módní oblečení českých celebrit přivezla do Liberce zpěvačka Bára Basiková a řekla:

Objevit lze i šaty od Rajské nebo Nademlýnské

VIP bazar je v Liberci podruhé. Už v dubnu v něm zpěvačka Bára Basiková prodávala oblečení, které měly na sobě hvězdy českého šoubyznysu.

VIP bazar v Liberci s Bárou Basikovou

Prozradíte, čí šaty v bazaru jsou?

Pocházejí ze šatníků hereček, zpěvaček, tanečnic, modelek, moderátorek. Většina z nich si ale nepřeje být jmenována. I kvůli tomu, že charita má být anonymní. A část peněz z prodeje na charitu pokaždé jde. Tentokrát je získá liberecká Alvalída, což je denní stacionář pro postižené děti a dospělé.

Je těžké šaty do bazaru získat?

Vůbec ne. Mé kolegyně i já víme, že jakmile se v jednom modelu objevíme na veřejnosti, příště už si ho vzít nemůžeme. Hlavně kvůli bulváru a nejrůznějším módním policiím. Proto šatník neustále obměňujeme a co už nepotřebujeme, rády pošleme dál. Jsem ráda, že pak mohou věci posloužit dalším ženám.

O co bývá největší zájem?

O všechno. O šaty a některé pocházejí od renomovaných návrhářek jako je Klára Nademlýnská, Tatiana Kovaříková nebo Beata Rajská divadelní kostýmy, kožíšky, boty, kozačky, kabelky i o dětské oblečení. U toho mohu prozradit odkud pochází, věnovala ho třeba Táňa Vilhelmová nebo Gábina Partyšová.

Vrátí se bazar ještě do Liberce?

Věřím, že ano. Tady jsme v dubnu začínaly a teď míříme i jinam, ale vrátit se chceme.