Přes pět milionů stála rozsáhlá rekonstrukce bazénové vany loni na podzim. Za zbytek by se měl pořídit nový mobiliář, převlékárny, opravit hřiště a wc a zajistit zdroj pitné vody. Dalších 1,6 milionu pak radnice uvolní letos na opravy přístupových cest, zejména Tiché stezky.

Na svatého Štěpána se otužilci sešli na nově obnoveném Lesním koupališti v Liberci
Otužilci obsadili na Štěpána Lesní koupaliště

Náměstek primátora Jan Korytář by ale s rekonstrukcí koupaliště chtěl pokračovat i nadále. „V tuto chvíli jsme chtěli uvolnit dalších 300 tisíc na přípravu navazující etapy, které by rekonstrukci Lesního koupaliště dokončila, pro to ale není politická podpora,“ sdělil náměstek. Podle primátora Liberce Tibora Batthyányho od počátku platila minimalistická varianta.

„Podporovali jsme projekt s tím, že bude stát 8 milionů,“ sdělil primátor s tím, že celkové náklady by mohly dosáhnout v druhé etapě více než dvojnásobku. „To je na rekreační areál moc,“ dodal Batthyány s tím, že peníze by se měly investovat do potřebnějších věcí.

Na Lesním koupališti v Liberci pokračují rekonstrukční práce dle plánu.
Vana na Lesním koupališti je opravená. Příští rok by mohlo být už funkční

KDO ROZHODNE

Korytář by areál koupaliště rád rozšířil o malé občerstvení, krytou terasu nebo saunu. „Nově by zde také mělo být zázemí i pro Městské lesy, která mají areál ve správě, nebo TJ Duklu,“ dodal Korytář. Podle něj o dalších investicích bude muset rozhodnout až nové zastupitelstvo po volbách.

Lesní koupaliště v Lidových Sadech se změnilo v jedno velké staveniště.
Na Lesním koupališti chtějí víc přírody

Lesní koupaliště svůj účel neplní už od roku 2001. Od té doby vzniklo několik projektů na jeho obnovu. Vedení Liberce se rozhodovalo mezi třemi variantami, z nichž ta nejdražší počítala s rekonstrukcí do původní podoby přírodního koupaliště. Koupaliště se pro veřejnost otevře už letos v létě.