Aby bylo možné využívat knihovnu v největším rozsahu, zajistil městský obvod Vratislavice dostatečné množství ochranných prostředků, jako jsou desinfekce, rukavice a roušky. Dále byly v knihovně nainstalovány přepážky.

Knihovna umožní pouze výpůjčky a vrácení knih. Ostatní služby jako je kopírování nebo přístup na internet nebudou nyní fungovat. Otevírací doba knihovny bude v pondělí a ve středu od 12:00 - 17:00 pro širokou veřejnost. V úterý a ve čtvrtek mezi 9:00 - 12:00 bude vstup umožněn výhradně seniorům.

Jiří Jiroutek.
Poznejte své okolí z domova díky knihám. Regionální literatura je na vzestupu

Informační centrum ve Vratislavicích je také zásobeno dostatečným množstvím desinfekce. Přesto pracovníci prosí, aby lidé využívali co nejvíce e-mail nebo telefon. Pokud do centra půjdete osobně, je nutné mít roušku a dodržovat odstup. V infocentru preferují platbu kartou a při prodeji reklamních předmětů nebude možné zkoušet si oblečení.

Přepravní služba Vratislavice Expres bude dostupná pouze za účelem návštěvy lékaře. Přepravovaný má povinnost mít ochranu nosu a úst. Dezinfekci rukou zajistí řidič. Přepravce nebude vozit klienty s akutním respiračním onemocněním nebo s teplotou. Řidiči budou jezdit s rouškou a po každé jízdě vydezinfikují vůz. Více informací o službě najdete ZDE