„Přesto po zhruba čtyřiceti minutách musel lékař konstatovat smrt. Šlo o zástavu oběhu, muž byl v bezvědomí. Nepodařilo se ho oživit," upřesnil ředitel záchranné služby Stanislav Mackovík.

K tragédii došlo v těžko přístupném terénu. „Na místo po dvaadvacáté hodině vyjelo i lezecké družstvo profesionálních hasičů s potřebným vybavením," informovala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči po příjezdu na místo události absolvovali dvou set metrový výstup do svahu, odkud následně ve speciálních nosítkách SKED transportovali tělo zesnulého muže.

Z nepřístupného terénu snesli tělo muže liberečtí hasiči.Tragické události předcházela mužova záliba v Geocachingu, což je v poslední době čím dál populárnější hra, při které se pomocí navigačních systémů v terénu hledají ukryté schránky, takzvané kešky. Mezi libereckými příznivci této hry byl muž velmi známý. Podle informací Deníku měl uloveno již 2446 kešek. K té poslední na vrcholu Ostrý v Zaječím Dole na Liberecku  již ale nedošel.  Zemřel třicet metrů před vytouženým eftéefkem, což je soutěž, kdy vyráží parta lovců kešek společně za právě zveřejněnou novou keškou a soupeří v tom kdo jí najde a odloví první, druhý a třetí.

„Opustil nás navždy skvělý kamarád, myslím, že i skvělý manžel a táta – Svetý Mikuláš. Jeho statečné srdce už ke keši nedošlo. Přes veškerou snahu naši i přivolané záchranky se už neprobudil a usnul navždy. Rychle a bezbolestně, na nádherném místě a v tom, co miloval. Budeme vzpomínat s láskou," píší a vzpomínají na webu Geocaching.com u popisu zmiňované kešky jeho kamarádi Bizon, Neenno a Wrecje.