Z regionu

Státní zastupitelství zrušilo obvinění trojice politiků, které policie obvinila ze schválení vyplácení odměn v dozorčí radě liberecké nemocnice. Očištěna byla primátorka Martina Rosenbergová, ředitel nemocnice Jiří Veselka a bývalý krajský radní Zdeněk Bursa. Ten však čelí ještě stejnému obvinění v nemocnici Česká Lípa, stejně jako 8 jeho kolegů z bývalé rady kraje.

Netradičním případem se po čtvrt roce opět zabýval Krajský soud v Liberci. Václava Nohýnka poslal senát za mříže na šest a půl roku. Jednašedesátiletý muž zpronevěřil před šesti lety zásilku mobilních telefonů za více jak 428 tisíc eur, tedy přes 12 milionů korun.

Možná už brzy přijdou Liberečané o jednu z mála šancí, jak přehledně nahlédnout „pod pokličku" libereckých zastupitelstev. Už dnes totiž zastupitelé budou rozhodovat o změně jednacího řádu, který by znamenal konec pořizování doslovného zápisu. Jediným kompletním přehledem by tak zůstal jen několikahodinový audiozáznam.

ze sportu

na sportovní straně Liberecka se píše o neúspěchu basketbalových Kondorů, kteří podlehli doma se Sokolem Pražským a musí ještě o play-off bojovat. Zítra se také v Babylonu volí předseda fotbalového svazu Libereckého kraje, kterým je aktuálně Miroslav Pelta.