Liberecký deník Vánoce jsou sice  ještě daleko, ale přípravy jsou už v plném proudu. Platí to i pro naši předvánoční akci Česko zpívá koledy, kterou si oblíbily tisíce lidí po celé zemi i v zahraničí.

Princip je jednoduchý: sejít se ve stejný den a čas na náměstích, u kostelů nebo na jiných místech ve městech i vesničkách a zanotovat si společně nejznámější české koledy.

Zpívat budeme ve středu 10. prosince úderem 18. hodiny!

Letos zpíváme koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do Betléma.

O dvou dalších můžete rozhodnout vy, naši čtenáři, při hlasování do 11.11. prostřednictvím kuponu, který najdete v dnešních novinách na str. 8 nebo na www.ceskozpivakoledy.cz.

Vybírat můžete z těchto koled: Hle, hle támhle v Betlémě, Den přeslavný jest k nám přišel a Pásli ovce Valaši.

Koledy spojují lidi Česka, přidejte se i vy. Pokud ve své obci máte dobrou partu, jste členy nějakého zájmového spolku nebo třeba klubu seniorů, ozvěte se nám do redakce.

Zpívejte s námi ve školách, dětských domovech, domech dětí a mládeže, v hospůdkách nebo třeba i v paneláku letos i vy! Pomůžeme vám s přípravou akce a zajistíme její propagaci. Najdete se na fotografiích v Deníku nebo na videu uveřejněném na našem webu.

Další vánoční akcí Deníku, do které se můžete zapojit, bude soutěž o nejlepší vánoční recept. Více se dozvíte v zítřejším vydání svých regionálních Deníků.