Součástí oprav je i zbudování nového kruhového objezdu u ČSAD Liberec, kde se České mládeže kříží s výjezdem z dálnice a sjezdem na silnici I/35.

„Dopravně je to velmi problematická a nepřehledná křižovatka. Já sice nejsem absolutní vyznavač kruhových objezdů, ale zde bude mít smysl," uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK). Právě kruhový objezd umožní plynulejší dopravu tam, kde jsou dnes čekací doby na výjezd z průtahu třeba i několik minut. Zároveň se nový kruháč stane už čtvrtým v pořadí v ulici České mládeže. Od v roce 2008 zbudovaného kruháče těsně u sjezdu od dálnice na Prahu jej bude dělit jenom pár metrů. Objezd má mít podle radního pro dopravu Vladimíra Mastníka průměr 40 metrů.

S rekonstrukcí mostu a stavbou objezdu se má začít letos v květnu, práce budou trvat do konce listopadu. Řidiči jistě uvítají, že uzavírka silnice ani průtahu se neplánuje, provoz by měl být pouze sveden do jednoho pruhu. Křižovatka má být budována mimo současné těleso silnice, proto se provozu nedotkne.

Původní projekt byl Libereckým krajem vyhlášen už v roce 2012, tehdejší administrátor veřejné zakázky společnost Aveza však řízení zmanipuloval, což konstatovala Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod. Pochybení v řízení vedlo k zastavení zadávacího řízení, neboť kraj by pak přišel o možnost dotace.

Nová zakázka, kterou vyhrála Eurovia, byla o 4 miliony nižší, než s jakou cenou vyhrál původně vysoutěžený uchazeč. I to je důkaz, že s původním řízením nebylo vše v pořádku. Nyní Liberecký kraj zaplatí za rekonstrukci křižovatky a mostu 31,8 milionu korun.