Zatímco lidé se v hlasování zaměřili především na společenský význam projektu, odborná porota posuzovala architektonická kritéria. S veřejností se odborníci shodli na ocenění pro nový pavilon Mateřské školky v Mníšku. Cenu poroty obdržela Kotelna na biomasu Andělská hora jako zvláštní ocenění za záchranu architektonického dědictví.

Hejtmana Libereckého kraje Martina Půty nejvíce zaujala přístavba ve tvaru skleněného broušeného krystalu Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. „Cenu hejtmana v Soutěži Karla Hubáčka jsem se rozhodl udělit právě jemu, a to za komplexní a novátorské řešení přístavby budovy a přilehlého parku. Chtěl bych autorům poděkovat za odvážnou a úspěšnou propagaci sklářské tematiky prostřednictvím originálního architektonického řešení,“ podotkl Půta s tím, že přístavba svým tvarem elegantně odkazuje na sklářskou a bižuterní tradici města.

Vítězové obdrželi autorskou cenu, skleněnou vodováhu, kterou pro Soutěž Karla Hubáčka vytvořil v roce 2019 student umělecké sklářské školy v Železném Brodě Roman Mareš. Sadou stříbrných mincí s motivem baziliky sv. Petra ve Vatikánu pak vítěze obdaroval partner soutěže Česká mincovna.