Trasy kvůli uzavírce změní také autobusy. Hlavní linka číslo 22 objede omezení kolem přehrady a vysokoškolských kolejí. „Linka neobslouží zastávky Ječná, U Lomu a Textilana,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Trasu změní také noční linky 91 a 99, obě vynechají zastávku Ječná. Ve střehu ale musí být především cestující, kteří využívají linku 33 vozící zaměstnance do průmyslové zóny. Ta změní pořadí zastávek: začínat bude mimořádně na zastávce Východní a teprve pak zajede do zastávky Kunratická sídliště. I tato linka vynechá zastávku Ječná.

ck tipy bára basiková
Tip na víkend: Hrádek čekají slavnosti a pouť. Vystoupí i Bára Basiková

„Během úterý 27.srpna bude ulice Kunratická opět zprovozněna, prosíme, sledujte, odkud přijede autobus,“ upozornila cestující Poršová. Na linkách budou platit stávající jízdní řády. Na objízdnou trasu se vydají i meziměstské autobusy spojující Liberec s Jabloncem, nebudou proto zastavovat v zastávkách Textilana a U Lomu.

Dobrou zprávou pro cestující i řidiče ovšem je, že v sobotu po čtyřech měsících skončí dlouhodobé výluky na libereckých tramvajových linkách a s tím i související uzavírky. Opravy tratí u zoologické zahrady i v centru města na Soukenném náměstí se totiž blíží k závěru. Od neděle tak tramvaje na linkách 2, 3, 5 i 11 budou jezdit opět podle svých běžných jízdních řádů a skončí tak provoz náhradní autobusové dopravy.