„Na nemocenské zůstal jen jeden zaměstnanec, který utrpěl lehké popáleniny,“ potvrdil obchodní ředitel Severochemy Roman Oberer, který dodal, že na obnově výroby zaměstnanci usilovně pracují už od minulé středy.Liberec – Požár v liberecké firmě vypukl ve stáčišti technických kapalin.

„Oheň zasáhl jednu halu ze tří,“ upřesnil obchodní ředitel Severochemy Roman Oberer s tím, že do výroba by se tak měla vrátit v nejbližších dnech do hal, na které plameny nedosáhly.

„Bude se jednat o provizorní výrobu v omezeném množství. Část výroby proto přesunujeme do pobočky ve Varnsdorfu,“ dodal Oberer, podle kterého má Severochema zatím zásoby na pokrytí objednávek.

„Sklad výrobků naštěstí zasažen nebyl,“ upozornil dále ředitel. Časový horizont, ve kterém se provoz plně obnoví, jako tomu bylo před požárem, Oberer odhaduje na čtyři až šest měsíců.

Požár v areálu Severochemy vypukl minulý týden v pondělí krátce po poledni, kdy se nad Libercem začal valit černý hustý dým. Do továrny se sjelo dvacet šest jednotek hasičů, kterým se podařilo oheň zvládnout v rekordním čase dvou hodin. Podle mluvčí krajských hasičů Zdenky Štrauchové šíření ohně pomohla zpomalit požární dělicí konstrukce.

První odhady, jaké škody oheň napáchal, jsou sto milionů korun.

Požár v areálu liberecké Severochemy.
VIDEO: Černý dým zahalil Liberec. Hořelo v areálu Severochemy na Františkově