Z regionu

Páteční vydání Libereckého deníku informuje o sněhovém hradu, který postavili v Harrachově a který se potýká s oblevou. Dozvíte se také, že Liberecký kraj změnil podmínky veřejné soutěže na výběr autobusového dopravce, který bude následujících 10 let jezdit v kraji. List také informuje i o tom, kolik přijelo v roce 2012 do Libereckého kraje turistů.

Cyklostezka do Machnína? Zatím na papíře
Po patnácti letech plánování by konečně mohla podél Nisy vyrůst další část cyklostezky. Ta má podle vedení města začínat u jízdárny v Pavlovicích a kolem čistírny odpadních vod povede cyklisty až k Londýnské ulici a na Machnín. Projekt město plánuje už od roku 1998. Termín zahájení stavby zatím není jasný.

Ústav nebo život? Tak se jmenuje rozsáhlý projekt transformace sociálních ústavů pro mentálně postižené, k němuž se připojil i
Liberecký kraj. Počítá s uzavřením prvních dvou ústavu – v Jestřebí a Mařenicích na Českolipsku, který nahradí bydlení rodinného nebo komunitního typu, tak aby se důstojného života dočkali i tito lidé, považovaní stále za „druhou kategorii".

Ze Sportu

Na sportovní straně Liberecka se dočtete výsledky krajského a okresního futsalu a jak plaval sportovní klub Liberec na krajském mistrovství. Představíme vám i nové složení okresního výboru ve fotbale.