„Nejdřív se v pondělí našla tři štěňata, ty už jsme převezli do útulku v Krásném Lese na Frýdlantsku. Pak se našlo v pátek další štěně a v sobotu zase další dvě, tentokrát v Oldřichově na Hranicích," uvedl strážník Libor Křikava.

Podle všeho přitom první tři štěňata a jedno páteční pocházejí z jednoho vrhu. „Jednak tomu nasvědčuje místo nálezu a pak také to, že štěňata jsou si velmi podobná. Přitom ale nejsou nijak zanedbaná, byla čistá, krmená," dodal strážník. První tři štěňata našla přímo manželka starosty Josefa Horinky. Ten už je na takovýto způsob zbavování se nežádoucích štěňat rozzloben.

„Nevím, jestli u nás v Hrádku někdo vymýšlí ten absolutně nejblbější druh sportu vyhazování štěňat do příkopu nebo jestli někdo vysloveně hřeší na to, že město Hrádek se v podobných případech vždycky postará. Kdybyste si, prosím, všimli, jak se někdo kdekoliv v našem městě zbavuje nechtěných štěňat podobným způsobem, neváhejte a dejte nám vědět," uvádí Horinka na svém facebooku.

Také Kateřina Vojáčková z útulku v Krásném Lese potvrzuje, že poslední dobou čerstvě narozených a vyhozených štěňat přibývá. „Minulý týden jsem našla vyhozené štěně v přepravce a za dva dny nato byla u útulku uvázaná fena s pěti štěňaty. Je toho teď nějak moc."