„Výstupu se účastnili Liberečané i přespolní, děti i senioři. Myslím, že v dnešní době je velmi důležité připomínat si významné osobnosti, které pozitivně ovlivnily historii," řekla organizátorka Tereza Šímová z občanské iniciativy Je čas nemlčet.

V hotelu pak někteří symbolicky zapálili svíčku za zesnulého architekta.

Čtěte vzpomínky vnuka architekta Hubáčka:

„Stále silněji si uvědomuji jedinečnost Hubáčkovy myšlenky nechat stavbu navazovat harmonicky na profil hory. Hotel Ještěd se mi líbí čím dál více. Hubáček byl génius," obdivoval Ještěd pan Zbyněk z Děčína.

Cestou vzhůru si účastníci vyslechli základní informace týkající se života architekta Hubáčka i historie jeho tvorby. „Jsem ještědský patriot, takže jsem nemohl na této akci chybět. Po kopcích chodím rád, jsem vyznavač zdravého životního stylu," řekl Zdeněk Parma.

Po výstupu si zájemci mohli prohlédnout interiéry hotelu s výkladem jeho ředitele Róberta Priščáka.

Největší úspěch měla závěsná oválná křesla, na kterých se zhoupli mladí i staří. Návštěvníky nejvíce zajímalo, kolik stojí jednotlivé pokoje, jaká je kapacita hotelu a jak velký zájem je o ubytování.

Čtěte o Karlu Hubáčkovi:

„Interiér hotelu se mi velmi líbí, ale nevím, jestli bych se tu ubytovala, je to dost drahé, rozhodně by to bylo ale příjemné. Nejvíce se mi líbí závěsná křesla," dodala Petra Emerová z Liberce.