„Sběr návrhů jmen bude pokračovat až do konce srpna. Zájemci je mohou stále zasílat na marketing@zooliberec.cz," říká mluvčí zoo Ivan Langr. Ten, jehož návrh nakonec zvítězí, se může těšit na dárky a také na zážitek. Vyzkouší si totiž na jeden den, jaká je práce ošetřovatele šelem.

Tři malí tygři přišli na svět 1. července. Od toho okamžiku dělají chovatelé v liberecké zoologické zahradě vše proto, aby měla jejich matka Surya Bára klid na „výchovu" a péči o své potomky. Vloni se totiž jako prvorodička nedovedla o své tehdy narozené potomky postarat a mláďata krátce po porodu uhynula.To však neplatí o současném stavu. „Mláďata se mají zatím velmi dobře a podle ošetřovatelů „tloustnou a tloustnou"," popisuje současnou situaci mluvčí zoo Ivan Langr. Surya Bára se chová jako příkladná matka. Své potomky stále kojí a pečlivě hlídá, aby se žádné nezatoulalo mimo prostor porodního boxu.

Kvůli tomu, aby měla klid, chovatelé uzavřeli pro návštěvníky pavilon šelem. Lidé ale mohou dění uvnitř sledovat na obrazovce umístěné v jednom z venkovních výběhů. Sestřihy videí pak zoo pravidelně zveřejňuje na svých facebookových stránkách facebook.com/zooliberec a facebook.com/bilytygr.

Pavilon šelem se otevře nejdřív v srpnu. Návštěvníci ale nemusí mít strach, že kvůli tomu neuvidí jiné šelmy, ty totiž tráví čas venku.