„Neměli jsme ještě takové zkušenosti s propagací. Vystupovalo na ní mnohem méně účinkujících a akce jsme zaměřili zejména na činnost sdružení. Postupem času přibyla témata, nápady, ale i organizace. Ale i ten první týden byl nesen v duchu variability prostorů a žánrů," popsala Zora Machartová, ředitelka Tulipanu.

Charitativní akci zahájí dnes herec Vladislav Hampl, který akci letos podporuje. Zároveň uvede pondělní modní přehlídku, na níž se představí studenti Střední průmyslové školy textilní Liberec, Středního odborného učiliště fashion designu Kateřinky i několik butiků. „Všechny tyto modely budou zdobit doplňky a šperky vyrobené v chráněné dílně. Na všech akcích také budou stánky s výrobky z Tulipanu," doplnila za pořadatele Jitka Mrázková.

Úterý se ponese v duchu fotografického umění. Liberečtí umělci věnují jednu i více fotografií, z kterých vznikla výstava a jejich fotky se i vydraží.

Středa je věnovaná netradičnímu divadlu ve V Klubu.

Čtvrtek a pátek budou nejnadupanější. Předposlední den se opět na náměstí Dr. E. Beneše pokusí o rekord v tancování mazurky. Už od půl jedné začnou vystoupení různých tanečních souborů. Představí se bubeníci Aries, tanečníci Kairos, A styl, Maxi Dance, Daymont, Česká beseda i balet Divadla F. X. Šaldy.

Program vyvrcholí v pátek v bývalém Klubu Vlak na harcovských kolejích, který se na jeden večer opět otevře, aby v něm vystoupily kapely Lessyho woheň, Streat Of Banana, Rolls Toys, El Grecco, Swallow This a Niubiliti.

Sdružení má o prostory klubu zájem a chtělo by v něm provozovat kavárnu. Zatím je vše v jednání. „Musíme počkat, než dojde k narovnání vztahů mezi bývalým pronajímatelem a Technickou univerzitou. Náš zájem stále trvá, nicméně vše stojí a padá na tomto narovnání vztahů a na požárně technickém řešení těchto prostor," dodala Machartová.

PROGRAM TÝDNE S TULIPANEM

V PONDĚLÍ zahájí celý týden herec Vladislav Hampl v obchodním centru Forum a svoje módní kreace předvedou studenti libereckých uměleckých škol.

15.00 slavnostní zahájení

15.00 15.45 autogramiáda Ladislava Hampla

15.15 17.00 módní přehlídka

V ÚTERÝ proběhne slavnostní vernisáž v prostorách Nového magistrátu. Můžete se těšit na zajímavé fotografie známých i méně známých fotografů. Každý autor věnuje do aukce 1 fotografii, která bude vydražena.

STŘEDA je věnována netradičnímu divadlu. Od 19.00 hodin se ve V-Klubu (ulice 5. května) představí Budilova divadelní škola s protagonistkou Vendulou Prager. Vystoupí i další liberecká a pražská divadélka.

ČTVRTEČNÍ odpoledne si budete moci zatančit na náměstí Dr. E. Beneše POSTUPOVOU MAZURKU a možná padne i světový rekord v počtu tanečníků mazurky.

12.30 Aries bubenická show

13.00 Kairos směs tanců

13.30 Rachot band Jedličkův ústav Liberec

14.30 A styl street dance

15.00 Balet F. X. Šaldy historie baletu

15.30 Maxi Dance na Maxi Turbulenc country tance Centrum služeb LBC

15.40 Daymont ukázky country tanců

16.00 GUINNESSŮV REKORD V POSTUPOVÉ MAZURCE

16.15 Česká beseda tradiční tanec seniorek

16.40 Matylda a Tylda pěvecký sbor seniorů

17.00 WINGS ukázka tanců 19. století

V PÁTEK si přijdou na své příznivci rocku. Večer si budete moci zařádit na nejrůznější kapely v Klubu Vlak na kolejích v Harcově.

18.00 LESSYHO WOHEŇ

19.00 STREAT OF BANANA

20.00 ROLLS TOYS

21.00 EL GRECC0

22.00 SWALLOW THIS

23.00 NIUBILITI aneb čínský rock