Hrajete v kapele, vystupujete jako jednotlivec nebo duo? Máme pro vás příležitost se zviditelnit a ještě možnost vyhrát nahrávání singlu v profi studiu.
Liberecké sdružení Tulipan vyhlašuje soutěž pro všechny hudebníky Tulifest. Všechna muzikantská tělesa se mohou hlásit do středy 30. dubna na emailovou adresu kragova@sdruzenitulipan.cz. V e-mailu vyplňte název, svou e-mailovou adresu, mobilní telefon a facebookový profil. Následně Liberecký deník všechny kapely postupně představí v medailonech. Finále všech kapel i jednotlivců se uskuteční v sobotu 24. května v prostorách bývalého Klubu Vlak na harcovských kolejích v Liberci.

Jak vznikla myšlenka uspořádat soutěž kapel? Jaký byl první impulz?
První impulz vznikl na základě několika debat s mladými lidmi, kteří hovořili o absenci takovéto soutěže v Libereckém kraji. Vzhledem k tomu, že jedním z našich poslání je rozvíjet amatérskou místní kulturu ať handicapovaných, či zdravých lidí, byl tento podnět pro nás inspirací.

Původně jste chtěli uspořádat soutěž ve více uměleckých kategoriích, proč nakonec zvítězily kapely?
V letošním roce jsme se zaměřili na kapely zejména 
z prostorových důvodů, a také z důvodu velké náročnosti akce, na kterou prozatím nemáme personální kapacity. Ale 
v příštím roce již bude přehlídka kompletní a doufejme, že bude nabízet zastoupení řady žánrů.
Neznamená to ale, že 
v rámci doprovodného programu nevystoupí další účinkující z jiných uměleckých kategorií. Při organizaci této akce počítáme i s diváckou cenou, kterou budou moci vyhrát i zástupci z jiné kategorie než hudební.

Plánujete na příští rok třeba hereckou nebo fotografickou soutěž?
Uvidíme, jak úspěšná bude akce letošní, ale rádi bychom nezůstali pouze u hudebního žánru. Doufáme, že do konce roku uspořádáme ještě jednu obdobnou akci. Do herecké oblasti bychom se nechtěli úplně pouštět, protože je zde řada organizací a akcí, které jdou tímto směrem, např. Festival Nanečisto…

Pro koho tedy soutěž je? Pro kapely, jednotlivce? Je nějaké žánrové omezení?
Soutěž je určena pro všechny, kteří se věnují hudbě. Není omezena žánrem, věkem, ani počtem lidí. Uvítáme všechny, kteří se nebudou bát světu ukázat, co umí.

Využijete jiné umělce (herce, výtvarníky, fotografy, tanečníky) v doprovodném programu soutěže?
Zajisté a doufáme, že se jich přihlásí hodně :)

Jak bude probíhat finálový večer?
Nejedná se o pouhý večer, ale účinkující již budou začínat v odpoledních hodinách. Poté, co všichni účinkující vystoupí, vybere porota vítěznou kapelu, která následně opět vystoupí. Při večerním programu pak vystoupí liberecké kapely a následně přijdou na řadu DJs.

Kdo zasedne v porotě?
S porotci v současné době ještě jednáme, ale chtěli bychom, aby porota byla alespoň desetičlenná. Budou zde zastoupeni odborníci z hudební oblasti, ale i známé osobnosti a počítáme s jedním místem pro vybraného diváka.

Jaká jsou pravidla? Kolik písní mohou zpívat? Mohou soutěžit pouze s vlastními kusy nebo i s cover verzemi jiných skupin?
Příspěvek vystupujících bude omezen na max. 25 minut. Mohou soutěžit jak 
s vlastními kusy, tak s cover verzemi jiných skupin.

Jak se mohou kapely hlásit a jaké informace o sobě mají zaslat?
Kapely se mohou obracet na paní Petru Krágovou, a to buď na telefonní číslo 774 450 164, a nebo emailovou adresu kragova@sdruzenitulipan.cz. Musí nahlásit na sebe kontakt, jak telefon, tak email. Dále pak počet osob, který bude účinkovat, hudební styl, který zastupují, a případně zaslat i nějakou hudební nahrávku.

Přihlaste se do soutěže s Tulipanem!Liberecký deník a Tulipan pořádají soutěž kapel Tulifest. Hudební skupiny i jednotlivci se mohou hlásit do 30. dubna na telefon 774 450 164 nebo emailovou adresu: kragova@sdruzenitulipan.cz. Finálový večer proběhne v sobotu 24. května v bývalých prostorách Klubu Vlak na harcovských kolejích v Liberci. Hlavní cenou soutěže Tulifest je nahrávání singlu v profi studiu.