„S přítelem jsme měli jasno. Vede Karel. Byli jsme domluveni, že půjdeme volit v pátek odpoledne. Ten den ráno jsem si udělala těhotenský test. A byl pozitivní. Letěla jsem rychle k doktorovi, který mi vše potvrdil," popisuje událost těhotná Monika.

Svůj názor změnil i její přítel Petr H.

„Původně jsme byli rozhodnutí, že volíme Karla, protože nám přišel jako jediný z těch všech kandidátů nejnormálnější. I když mu není pořádně rozumět, jeho názory nám přišly rozumné," řekl Petr. Rozhodl věk kandidáta.

„Nakonec jsme si řekli, že chceme přivézt naše dítě do světa, kde se konečně něco změní. Například zajeté koleje, jak má kdo vypadat a podobně. Karlovi je bohužel více jak sedmdesát let a i když to zní hrozně, může se stát, že tu už dlouho nebude. Dali jsme proto svůj hlas Franzovi," dodala Monika. Franz mění tradiční pohled na reprezentativní osobu.

„Víme, že nás spousta přátel za tohle rozhodnutí odsoudí, ale co. Je to prostě náš názor a my chceme, aby se naše miminko narodilo do světa, kde se konečně něco mění a mění se to v lepší svět. Co nám dosud naškrobení panáci v luxusních oblecích dokázali?" ptá se Petr a pokračuje: „Upřímně, žádný z těch kandidátů není stoprocentní, každý má své a roztržky k životu prostě jednoznačně patří. Já si svůj názor společně se snoubenkou před ostatními rozhodně uhájím. A jsem šťastný, že se minimálně naše dítě narodí do státu, kde si prezidenta volí samotný národ," dodal volič Petr H. z Chrastavy.