„Naším záměrem je jednou do roka výstavní plochu obměňovat, aby se k nám mohli lidé znovu vracet a nacházet stále nové exponáty," vysvětluje mluvčí muzea Petr Kumpfe. „Teď měníme podstatnou část vystavených automobilů. Dosud tu stála auta anglické výroby, teď to měníme na Švédsko a dáváme sem auta zn. Saab."

Celkem půjde o tři vozy se zajímavou historií, přičemž jeden z nich bude vystaven v nálezovém stavu. Tedy nenaleštěný, neopravený, dodaný do muzea ve stavu, v jakém stál léta na jednom dvoře. „Pro Saaby jsme se rozhodli proto, že se k nám ta auta dovážela a je to taková historie, kterou většina lidí ještě pamatuje, takže takové malé retro," usmívá se Kumpfe.

Z muzea zmizely i škodovky s motorem vzadu, ty nahradí licenční vozy zn. Fiat pro východní Evropu. Řada exponátů byla navíc přemístěna na jiné místo, takže v muzeu bude od sebe víc oddělena předválečná a poválečná produkce.

Technické muzeum funguje v Liberci od loňského září. Sídlí v bývalém pavilonu G Libereckých výstavních trhů. „Snažíme se dostat do povědomí lidí, ale pořád se ještě setkáváme s Liberečáky, kteří vůbec netuší, že nějaké Technické muzeum ve městě je. To bychom chtěli napravit a zaměřit se víc na propagaci. Vystavujeme tu spoustu historických exponátů se vztahem k libereckému regionu, takže máme co nabídnout," láká k návštěvě Kumpfe.