„Hodnocení kvality je dobrý nápad. Do menzy občas na jídlo chodím. Výhodou je, že si můžeme vybrat různá jídla podle nabídky. Ceny jsou tu skvělé,“ vyjádřil Jan Šťastný, student Technické univerzity v Liberci.

Letos se ke kvalitě stravování v univerzitní menze vyjádřilo celkem 90 studentů. Podle Zdeňka Kračmara, ředitele kolejí a menz Technické univerzity v Liberci pochválilo dvacet čtyři studentů stravování v menze.

Nechutnají jim brambory

„Deseti studentům jídlo v menze nechutná nebo mají jiné připomínky. Reakce zbylých studentů jsou smíšené, něco se jim líbí, něco by rádi změnili. Připomínky se týkaly hlavně kvality brambor nebo dobíjecích automatů,“ upřesnil Zdeněk Kračmar, ředitel kolejí a menz.

Studentům se také nelíbilo, že je v nabídce velmi málo bramborových knedlíků, připomínky zazněly i k umělohmotným mokrým tácům nebo miskám na polévku.

Počet studentů, kteří se ke kvalitě jídel v menze vyjádřil, není příliš vysoký ve srovnáním s celkovým počtem studentů. Podle Zdeňka Kračmara je malá účast dána tím, že studenti, kteří jsou s jídlem spokojeni, se hodnocení neúčastní.

„Vyjádří se ti, kterým se něco nelíbí. I tak si myslím, že je více spokojených studentů. Snažíme se připomínky opravdu řešit. Budeme vše sledovat,“ slíbil Zdeněk Kračmar.