Cukrárna Jahůdka je z důvodu tragédie až do odvolání zavřena. Informuje o tom na svých stránkách. „Upřímnou soustrast. Jana byla super ženská. Držte se holky,“ napsala pod příspěvek na Facebooku jedna z komentujících. Před provozovnou se během pondělí objevily desítky květin a zapálených svíček. Přinášeli je sem lidé, aby uctili památku zastřelené ženy. 

Zpráva o tragédii zdrtila i Tomáše Janků z Liberce, který poznal oblíbenou cukrářku osobně díky předvolební kampani u táboráku. Podle něj jí nebyla lhostejná ochrana přírody. „Byla výborná jako člověk i jako cukrářka. Měla ráda moji stránku Liberec v minulosti a současnosti a já zase její dorty. S nimi jsem byl vždy spokojený,“ dodal.

K incidentu došlo v neděli kolem čtvrt na pět odpoledne na zahradě jednoho z domů v okrajové části Liberce ve směru na Bedřichov, konkrétně v ulici Rudolfovská. „Operační důstojník na místo události okamžitě vyslal několik policejních hlídek, mimo jiné také prvosledové jednotky, takzvaně AMOK, a psovody. Po příjezdu na místo jsme zajistili okolí místa činu a provedli nezbytné úkony související s bezpečností v bezprostředním okolí,“ uvedl mluvčí krajské policie Vojtěch Robovský.

V Rudolfovské ulici v Liberci došlo ke střelbě.
Rodinná tragédie v Liberci. Žena po střelbě zemřela, muž zranění podlehl později

Na zahradě rodinného domu našli policisté dvě zraněné osoby, z nichž jedna střelnému zranění i přes okamžitou pomoc zdravotníků podlehla. „I přes to, že resuscitace trvala několik desítek minut, žena na místě zemřela. Její zranění nebylo slučitelné se životem,“ sdělil mluvčí Záchranné zdravotnické služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Muž zemřel později večer v nemocnici.

Tragickou událost nyní vyšetřují policisté. „Věc je velmi čerstvá, na případu začali pracovat krajští kriminalisté. Střelba se odehrála v areálu rodinného domu,“ doplnil mluvčí policie.

Sousedé jsou ze střelby vyděšeni. „Byl to milý pár, zvali jsme se mezi sebou na různé oslavy. Netušil jsem, že by mezi nimi byla jakákoli nevraživost, chovali se úplně normálně,“ popsal jeden ze sousedů.