Jenže místo skutečných krás nabízí pohled na neupravená sídliště, přetékající popelnice a podobně. Autorem stránek je Henry Grossmann. Jak už Deník informoval, nepořádek v ulicích mu nedá spát a tak zhusta posílá na radnici maily se spoustou fotografií a žádá rychlou nápravu. Lídr „Liberecké pořádkové" si nenechal ujít ani čtvrteční jednání zastupitelů. „Přišel jsem, protože jsem byl nařčen ze stalkingu, z toho, že obtěžuji náměstkyni Karolínu Hrbkovou. Chci vám jen ukázat, že to, na co poukazuji, nejsou plané řeči," uvedl Grossmann před zastupiteli, kterým začal promítat obrázky zanedbaných koutů Liberce.

„Jsou to věci, na které upozorňuji třeba už několik měsíců a stále se s nimi nic neděje. Momentálně je největším problémem neposečená tráva. U nás v Rochlici dosahuje už 1,60 metru, děti se v ní povalují a přitom je plná klíšťat a psích exkrementů. Jak to, že s tím město nic nedělá?," dotazoval se Grossmann.

Přidal se k němu i další z přítomných občanů. „Přemnožená klíšťata v neposečené trávě jsou veliký problém. Jako dárce krve vím, co může takové nakažení klíštětem způsobit. Zaděláváme si tím všichni na veliké trable," upozorňoval zastupitele.

HODNĚ PRŠELO

Podle náměstkyně Karolíny Hrbkové se ale na sečení trávy v Liberci intenzivně pracuje. „Musíme ale brát v potaz nezvyklé klima, které tu bylo. Hodně pršelo a v tom se tráva skutečně sekat nedá. Bohužel, o co víc prší, o to víc pak tráva naroste. Teď jsme dodělali sídliště na Františkově, kde už byla situace katastrofická a teď jsou na řadě Rochlice, Hokejka, centrum města," uvedla Hrbková.

Grossman ale kritizoval i to, že některá místa se místo sečení stříkají Roundupem. „Viděl jsem, jak jeden z lidí na veřejně prospěšných pracích stříká Roundupem trávu pod lavičkami. Prý se to tam Technickým službám špatně seká. Jenže Roundup obsahuje nebezpečné glyfosáty, které zůstávají v přírodě a které mohou způsobovat rakovinu," upozorňuje Grossman, který tak ve své pořádkové misi nechce přestat.