V ní se přestalo vyučovat v šedesátých letech, dům postupně sloužil jako místní knihovna a poslední dobou i jako zázemí pro místní hasiče.

„Chtěli jsme, aby stará škola zase ožila a mohli se tu scházet lidi při různých akcích. Pořádáme tu zábavy a setkání, ale chyběl pořádný sál. Teď se vnitřek školy opravil a k dispozici jsou hned tři místnosti," říká za SDH Modlibohov Martin Havelka. Rekonstrukce proběhla díky příspěvku českodubské radnice. „Dali jsme na to 900 000 korun, díky tomu tak vznikl největší sál na Českodubsku," usmívá se starosta Jiří Miler. Ten zároveň při sobotní slavnosti poděkoval dvěma dámám, které stály u zrodu nápadu na opravu školy. A to Jitce Bulířové a Janě Jáčové.

Opravou přízemí ale plány se školou nekončí. V současné době se hledá využití pro podkroví a také peníze na novou fasádu. V rozpočtu města pro letošní rok je také částka na obnovu křížku před školou. „Pokud jde o křížek, tak probíhají i jednání o jeho prohlášení za kulturní památku, tak uvidíme, jak to celé dopadne," dodal starosta Miler. O oživení návsi v Modlibohově usiluje i spolek Dubáci.