Opékání špekáčků, fotbalové hřiště i delší trasy na Ještědu. Sportovní areál Ještěd si pro své návštěvníky přichystal na letošní letní sezónu několik příjemných novinek.

„Letní sezónu už jsme zahájili. Lanovka pro pěší Skalka momentálně funguje o víkendech a svátcích od devíti do sedmnácti hodin," pozval ředitel areálu Jan Svatoš.

„Letos jsme dokončili značení třech okruhů pro pěší. Lidé si budou moci vybrat různě dlouhé trasy od dvou do sedmi kilometrů," upozornil ředitel.

Delší trasy se letos dočkají i bikeři. Původní tři trasy jsou prodlouženy o dvě odbočky. „Navíc to dělá zhruba 2,5 kilometrů," poznamenal Svatoš. Pro zájemce jsou připravena kola i koloběžky v půjčovnách. Koho omrzí procházení, může si udělat pauzu u skokanských můstků, kde budou trénovat skokani. „Přesné časy zatím nemáme k dispozici, ale budeme je aktualizovat na našich webových stránkách," upřesnil Svatoš, který zároveň upozornil na dvě sportovní akce: bikerský závod Kolo pro život v půlce června a závod ve sjezdu na horských kolech v rámci Českého poháru na konci prázdnin.

Velmi živo bude o prázdninách také ve Vesci. „Připravujeme akce téměř na každý víkend," pozval Svatoš. Nově bude pro malé i velké zájemce otevřené fotbalové hřiště. „Už jsou objednané branky," slíbil Svatoš.

Příjemným překvapením pro ty, kteří mají rádi opečené buřty, ale zároveň nemají vlastní zahradu, budou tři ohniště a místa pro grilování. „Rádi bychom poskytli servis, kdy by si návštěvníci přímo u nás mohli zakoupit buřty a chleba nebo půjčit pruty na opékání," upozornil Svatoš.

V běžeckém areálu ve Vesci jsou k dispozici celoročně asfaltové cesty, v létě vhodné především k cyklistice nebo pro in-line bruslaře.