„Ke dni 4. srpna 2015 došlo k uzavření kupní smlouvy o převodu vlastnictví k nemovitosti „Klášterní polikliniky" mezi dosavadním vlastníkem, Českomoravskou provincií Římské unie řádu sv. Voršily, a společností EUC Real Estate, která je součástí holdingu Euroclinicum," uvádí se v prohlášení nájemníkům objektu. Pro pacienty by se nic měnit nemělo.

„V posledních letech se vykonal velký kus práce pro zlepšení prostředí a služeb pro lékaře a pacienty a nový vlastník plánuje na modernizaci budovy a zázemí navázat. Současně budou zachovány dosavadní dohody s nájemci k všeobecné spokojenosti, ze které by měl do budoucna i nadále profitovat zejména pacient," vysvětluje MUDr. Zdeněk Kubr, člen představenstva společnosti Euroclinicum.

Podpisem smlouvy se uzavřela dlouhodobá jednání o prodeji, k němuž voršilky získaly podle informací Deníku souhlas od litoměřické diecéze už letos v únoru.

„Dnes ráno nás kontaktovali zástupci společnosti i řádu voršilek, informovali nás o změně, která by se nás neměla výrazně dotknout, stávající nájemní podmínky by měly zůstat zachovány," potvrdil Deníku jeden z oslovených lékařů. Společnost vlastní síť nestátních zdravotnických zařízení, mimo jiné i Nemocnici Frýdlant. s. r. o. Kromě toho i deset poliklinik především ve středních Čechách, z krajských měst pak v Kladně, Plzni, Českých Budějovicích a Ústí nad Labem.

Novogotický kostel, který je součástí areálu, zůstává i nadále v majetku římskokatolické církve. Ta jej od roku 1990 přenechala k užívání pravoslavné církvi, která tu pořádá pravidelné bohoslužby.