Do soutěže se mohou přihlásit autoři nebo vydavatelé, jejichž kniha se svým obsahem významně týká Libereckého kraje, jeho občanů a jejich díla, území nebo jeho dílčích částí, tradic, příběhů, historie a výrobků.

„Budu moc ráda, když se se svými knihami zúčastní nakladatelé, obce i nejrůznější organizace a spolky. O mnoha zajímavých knihách by se třeba běžní čtenáři ani nedozvěděli a my s jejich propagací rádi pomůžeme. I k tomu tato soutěž slouží,“ řekla náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje Květa Vinklátová.

Ztracené květy – titul, který se věnuje umělecké plastice umění ve veřejném prostoru v České Lípě. Zleva: část autorského týmu Michal Rádl, Tomáš Vlček, hejtman Martin Půta a radní Květa Vinklátová po předání ceny v Krajské knihovně.Zdroj: Liberecký krajLoni v kategorii Nejlepší umělecká monografie a výtvarná publikace uspěl titul Ztracené květy od autorů Michala Panáčka, Michala Rádla, Filipa Šváchy a Tomáše Vlčka. Pojednává o plastikách a uměleckých dílech druhé poloviny 20. století ve veřejném prostoru v České Lípě.