V obou případech stěžovatelky požadovaly přepočítání výsledků ve svých okrscích. Kandidátka za ČSSD Milena Frenclová upozornila na to, že ve volebním okrsku číslo 6 v Turnově měla obdržet nejméně tři preferenční hlasy, podle výsledků neměla žádný. Pochybení přiznal i volební orgán na základě zjištění vedoucího správního odboru v Turnově Zdeňka Hovorky, který měl možnost nahlédnout do uschované volební dokumentace. Soud přesto návrh zamítl s odůvodněním, že zjištěná nezákonnost nemohla ovlivnit volební výsledky. Zdůvodnil to tím, že ani tři preferenční hlasy z tohoto okrsku by ke zvolení Frenclové do zastupitelstva nestačily. Musela by totiž získat 498 hlasů, obdržela jich ale jen 59.

Druhá stěžovatelka uvedla, že v Okrouhlé na Českolipsku vhodila do urny prázdnou obálku, a její hlas měl být tedy neplatný. Tomu ale neodpovídají výsledky uvedené na volebním portálu. V okrsku bylo vydáno 214 obálek a 214 hlasů bylo platných. Podle soudu však nelze kvalifikovaně zjistit, zda volební komise vyhodnotila platnost hlasovacích lístků správně. "I kdyby soud vycházel z tvrzení navrhovatelky, že sama do úřední obálky nevhodila žádný hlasovací lístek, a tedy její hlas nebyl platný, soud nemůže vyloučit, že některý z voličů v daném volebním okrsku vložil do obálky dva hlasovací lístky a komise oba tyto lístky vyhodnotila jako platné," uvádí se ve zdůvodnění. Ani takový omyl by ale podle soudu nemohl ovlivnit celkové výsledky, odevzdáno bylo 123.817 platných hlasů.

Volby v kraji vyhrálo s výrazným náskokem hnutí Starostové pro Liberecký kraj, hlasovala pro něj téměř třetina voličů. Starostové získali 18 mandátů. Druhé skončilo ANO, které má devět zastupitelů. Třetí komunisté získali čtyři mandáty, stejně jako ČSSD, ODS a Změna pro Liberecký kraj, které skončily za nimi. V zastupitelstvu budou dva zástupci koalice SPD SPO. Na vytvoření koalice se vítězní Starostové dohodli s ANO, ČSSD a ODS. V zastupitelstvu bude mít koalice výraznou většinu 35 mandátů z 45.