Debata přilákala do Centra Babylon asi stovku diváků. Všichni dostali po úvodní drtivé kritice současné vlády z úst pražských i regionálních špiček ČSSD prostor k otázkám.

„V příštích letech nás čeká růst kriminality, protože kvůli škrtům pravicové vlády klesnou počty policistů a hasičů až o třetinu. Stavem lidí v těchto bezpečnostních složkách se vrátíme do roku 1970," prohlásil poslanec a stínový ministr vnitra Jaromír Tejc. „Přitom pojišťovnám každý rok zůstává z povinného ručení, na kterém motoristé zaplatí 22 miliard, dohromady 12 miliard. Podle nás by měly každý rok jednu miliardu odevzdávat ministerstvu vnitra. To by peníze posílalo právě policii a hasičům," dodal.

Lidé se třeba ptali na to, proč dosud nemá krajské město svůj heliport. Zajímalo je také, zda bude v kraji pokračovat optimalizace škol.

Jeden z diváků se zajímal o to, zda jsou nebo nejsou Starostové vládní stranou a co to je vůbec za uskupení.

„Všichni starostové nejsou členy sdružení Starostů. Tím, že Petr Gazdík vystupuje za Starosty, kazí jméno všem dobrým a slušným starostům. Jako člen vládní koalice se přitom podílí na zbídačování velké části národa," rozohnil se Jaromír Tejc.

Lidé se ptali také na to, jestli sociální demokracie neuvažuje o zrušení závěrů Bohumínského sjezdu. Ty jim zapověděly spolupráci s KSČM na všech úrovních.

„V minulých poslaneckých volbách jsme získali 22 procent hlasů. Museli bychom dostat tak 35 procent, což je 80 mandátů, abychom mohli sestavovat koalici," vysvětlil Bohuslav Sobotka. „Když po příštích volbách ODS a TOP 09 nepřijmou náš program, pak bych se přimlouval za menšinovou vládu s podporou komunistů. Ovšem nemůžeme kvůli spolupráci s komunisty vystoupit z Evropské unie a z NATO. Existují body, v nichž se neshodneme," upozornil.