Od 8.20 hodin je úplně uzavřena silnice mezi Libercem a Frýdlantem - tzv. Albrechťák, a to obousměrně, jak pro osobní, tak i nákladní dopravu. Správce komunikace vyprošťuje kamióny, které nezvládly jízdu a v zatáčkách uvízly. Z obou stran hlídkují policisté, kteří upozorňují na nemožnost průjezdu (zprůjedněno by mělo být do cca 10.00 hodin) Pro nákladní dopravu je úplně uzavřena také silnice mezi Oldřichovem v Hájích a Raspenavou, tzv. Hamrych. Již nyní je silnice neprůjezdná kamióny, které silnici ucpaly.

Přesně v 6 hodin ráno vyráželi do terénu profesionální hasiči z Tanvaldu, kteří jeli do Velkých Hamrů (části obce Bohdalovice). Zde jim była nahlášená nehoda, při které se Škoda Felicia otočila na střechu. Jeden člověk był odvezen ZZS na vyšetření. Profesionální hasiči z Tanvaldu jeli po 8. hodině odstraňovat spadlý strom do Desné, kde vzrostlý smrk zatarasil celou komunikaci. Hasiči pomocí motorových pil strom rozřezali a odklidili. Těsně před 9. hodinou pokračovali tanvaldští hasiči na stejnou práci k Harrachovu. Tam uzavřel komunikaci I/10 spadlý strom, který navíc poškodil svodidla.

Provoz blokovala kolem 9. hodiny na I/14 dopravní nehoda v Proseči nad Nisou, kde se střetl osobní a nákladní automobil. Nehoda se obešla bez zranění.

K dalším popadaným stromům museli hasiči do Jilemnice (ulice V Jilmu), Stružince (části obce Pohoří), k Bozkovu či na Malou Skálu (do části obce Mukařov).

Městské komunikace v Jablonci uklízí veškerá technika jabloneckých technických služeb, do práce nastoupili i ruční pracovníci, k nimž se kolem půl osmé s lopatami a hrably přidali také pracovníci zaměstnaní v režimu veřejně prospěšných prací. "Stále sněží, prosíme řidiče i chodce o ohleduplnost a opatrnost. Uklízí se, ale nejde všechno najednou," sdělila Markéta Hozová, mluvčí jabloneckého magistrátu.

V Libereckém kraji jsou kvůli sněhu pro nákladní vozy nad 3,5 tuny uzavřeny další silnice. Už ve středu večer uzavřela policie dvě silnice první třídy k hraničním přechodům do Polska, úsek silnice číslo 10 z Tanvaldu na Harrachov a silnice číslo 13 z Mníšku přes Frýdlant na Habartice. Teď uzavřeli další přístupové komunikace, kterými kamiony uzavírku na silnici 13 objížděly - cestu z Chrastavy přes Novou Ves do Mníšku a cestu z Mníšku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu.

U všech zavřených komunikací jsou přítomni policisté, kteří dohlížejí na to, aby vozidla nevjížděli do zákazů vjezdu, a to buď z důvodu špatné sjízdnosti či dopravních nehod.

Chemicky udržované silnice na Českolipsku a jihu Turnovska jsou holé, jinak je na nich vrstva rozbředlého sněhu, řekl Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje. „V nižších polohách prší, tam je nebezpečí vzniku ledovky," uvedl Pospíšil.

Na silnice ke dvěma hraničním přechodům do Polska nesmí nákladní vozidla nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů. Doporučená alternativní trasa pro ně je přes hraniční přechod v Hrádku nad Nisou.