Určitě o dalším víkendu pojede Tanvaldský Špičák.Na Ještěd či do Harrachova si mohou jet lidé zalyžovat minimálně ještě celý tento týden. V provozu je také sjezdovka v Rejdicích, kde od čtvrtka včetně spustí ještě i večerní lyžování.

Zatímco SKI Bižu už v pondělí vleky nespustila a na Severáku a Bedřichově se v neděli lyžovalo v letošní sezoně naposledy, výborné sněhové podmínky nabídli například v areálu v Plavech. „Dopoledne se na svahu trápil jeden padající snowboardista a vlekaři dole popíjeli kávu," popsal Vítek Černý, který je na svah fotografovat akci „vstup zdarma za velikonoční vajíčko".

„Sněhu je sice hodně, dokonce víc než na začátku roku, ale lidí ubývá," uvedl Pavel Bažant, ředitel SKI Bižu, která provozuje největší areály v Jizerských horách. „Má to ale obrovskou výhodu. Na Špičáku jsme v neděli dojížděli ze svahu plynule přímo k turniketu a vůbec nečekali," pochvaluje si volno na svahu osmnáctiletý Dominik. Určitě pojede ještě za týden.

Z nového sněhu se radují běžkaři, kteří ještě nehodlají „prkénka" odložit. Po velikonočním sněžení nemusejí mít o ně strach. Rolbami trať o víkendu upravovali. „Slunné dubnové dny. Na hřebenech v tričku. To je něco úžasného," těší se chalupář Karel Pelák.