Jsou teprve na prvním stupni základní školy, ale obě už mají jasno v tom, co by jednou chtěly dělat. Markéta Vodičková i Karolína Dvořáková chtějí být módními návrhářkami. Asi. Teď vědí, že by se chtěly úspěšně zhostit finálového kola soutěže, které proběhne 29. března v Novém Boru a kde budou hájit barvy našeho města. S největším počtem hlasů se tam probojovaly mezi dvanácti dalšími soutěžícími.

Karolína

Sluníčka Deníku nás možná jednou budou oblékat.Karolína předvede něco z aerobiku, kterému se věnuje rok. Tři roky už také hraje na klávesy na Základní škole s rozšířenou hudební výukou v Jabloňové ulici. „Říkaly jsme si, že když už se něčemu učí, ať to také někde předvede," prozradila při předávání cen, které sponzorovaly Centrum Babylon, Science centrum iQLANDIA Liberec a Emtea, Bílá kavárna a čajovna v Liberci, maminka druhé finalistky, Jana Dvořáková.

„S tím jsme také do soutěže šly, líbilo se nám, že dítě musí něco umět, že to není jen o tváři, protože každé mámě připadá pochopitelně právě to její dítě nejkrásnější," dodala.

Z postupu do finále ale měla pochopitelně radost. „Mamka úplně šílela a zkazila palačinky," prozradila Karolína. „A to jsem na ně jinak fakt dobrá," směje se její maminka.

Markéta

Sluníčka Deníku nás možná jednou budou oblékat.Markétku, která je žákyní ZŠ ve Vesci, doprovodil na vyhlášení semifinálového kola její dědeček, Karel Vodička. Maminka, zdravotní sestra, byla ve škole. Studuje. Nebojácná Markétka tak má ve své mamince dobrý vzor. Na finále se těší. A obavy z vystoupení na opravdovém jevišti novoborského divadla nemá. „Já už tři roky vystupuju s disko dance," prozradila na sebe. Na závody a vystoupení ji doprovází právě dědeček. „Mně se líbí, že se takhle naplno něčemu věnuje. Je dobře, když mají děti nějaké zájmy," říká. „A že je to baví, že mají radost z toho, co se naučí," dodává Jana Dvořáková.

Obě finalistky už začaly nacvičovat pod vedením profesionálů na velké finále. Zatím se učily, jak mají nastoupit, kudy na jeviště, kudy z jeviště. „Užila sis to?" byla moje otázka, když skončila první zkouška," vzpomíná Jana Dvořáková. „Užila," zněla odpověď. „To je hlavní. A jestli vyhrají, to asi není to nejdůležitější. A hlavně je to teď už jen na nich," dodává za obě.