Tento týden skončila oprava poslední z překážek skateparku v Barvířské ulici, tzv. pyramida. Překážky byly značně opoužívané a navíc ve špatném technickém stavu. Skatepark je nyní kompletně opraven a připraven k užívání. Skejťáci, in-line bruslaři a bikeři, kterých se tam sejde až 250 denně, se tak po třech letech mohou projet na kompletně obnoveném povrchu.

Stížnosti pomohly

Obnovu oblíbeného sportoviště odstartovaly stížnosti mladých sportovců na stav překážek. Zkontrolovat je přišel náměstek primátorky Jiří Rutkovský, který ihned po svém zvolení v roce 2011 prohlásil: „Jsem náměstek pro sport, proto se pokusím i v nelehké finanční situaci města pro vás něco udělat."

Sliby se začaly naplňovat na jaře roku 2012, kdy došlo k zahájení první etapy rekonstrukce. Opraveny byly překážky jump ramp, funbox with side, combo box side, quarterpipe a wedge. Jejich uvedení do původního stavu stálo město asi 150 tisíc korun. Následně požádali uživatelé skateparku o opravu U rampy a dalších dvou překážek, které z technických důvodů nemohly být využívány. O jejich opravě bylo rozhodnuto v roce 2013.

Jako poslední se dočkala opravy tzv. pyramida. Její stav byl velmi špatný (viz. snímek).

V letošním roce pak došlo k opravě zbytku desek uvedených překážek a ve čtvrtek 17. dubna byla instalována pyramida, která nahradila původní prvek vyrobený skejťáky.

„Pyramida je homologovaný prvek, který chyběl do kompletního vybavení skateparku. Žádost o její pořízení sdělili uživatelé parku jeho správci, což je Sportovní areál Liberec, který se skejťáky pravidelně komunikuje. Při předchozích opravách se nám podařilo ušetřit cca 40 tisíc korun, za něž nám byl dodavatel ochoten zcela novou překážku vyrobit a instalovat," řekl náměstek Rutkovský.

Do budoucna by uživatelé skateparku rádi získali zastřešený objekt, který by mohli využívat i v zimě.