Silnice přes Oldřichovské sedlo je pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny uzavřená od pondělních 22:30. Silnice se neudržuje chemicky a je na ní zledovatělá vrstva ujetého sněhu. "Situace se příliš nezlepšila. Teploty jsou stále minus dva tři stupně, něco málo připadlo. Než tam pustit kamion, který by tu silnici zablokoval, tak jsme raději požádali o prodlouženi uzavírky do pátku 16:00," uvedl dispečer. Dříve by podle něj kamiony na silnici pustili jen v případě výrazného zlepšení sjízdnosti.

Nákladní auta mohou využít objízdnou trasu přes Frýdlant, po hlavní silnici 13. "Je sice o pět kilometrů delší, časově to ale vyjde na stejno, protože tam se silnice solí," uvedl Pospíšil.

Hlavní tahy v kraji a většina silnic II. tříd jsou po ošetření mokrá. Ujetá vrstva sněhu krytá posypem je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách, Krkonoších a vozovkách třetích tříd na Českolipsku.

Meteorologové očekávají, že přes den bude převážně zataženo, místy s občasným deštěm. V polohách nad 400 metrů a později nad 800 metrů budou srážky sněhové. Ráno a dopoledne se ojediněle může vyskytovat mrznoucí déšť. Nejvyšší denní teploty budou od tří do šesti stupňů Celsia, na horách od nuly do tří stupňů.