„Přidej, jedeš na rekord," ozývalo se z jejich řad. Silák se ve skutečnosti jmenuje Jiří Janeček a patřil k mnohým, kteří připravovali už tradiční Vratislavické slavnosti. Potřetí se konaly v zámeckém parku a mířili sem hlavně rodiče s dětmi.

„Jsme tu už potřetí, je to tu krásné, hlavně obrovský prostor pro děti," svěřila se Zuzana Fidralová. která sem s rodinou a dcerkou Karinkou přijela z Proseče. „V Jablonci asi zapomínají, že i v Proseči jsou děti," dodala na otázku, zda se podobné akce pořádají i u nich. Děti se tu skutečně vyřádily.

S kartičkou obíhaly jednotlivé soutěže a atrakce, mezi něž patřilo například malování na obličej, horolezecká stěna, lov rybiček nebo soupeření v nafouknutých balónech. Za splněné úkoly si děti vysloužily pravou vodnickou zmrzlinu a žádnému z nich nevadilo, že byla pistáciová.

„Zájem je veliký, hned po zahájení tu byla už stovka dětí," potvrdila od razítek další z organizátorek Šárka Gebriánová. Vratislavičtí ale nezapomněli ani na velké. Kromě zmíněné soutěže siláků na ně čekal i stánek pivovaru Konrád a večerní produkce v níž zazněl například skvělý Revival ABBA, jeden z nejlepších u nás.