Hlídka z Obvodního oddělení v Jablonném v Podještědí vyjela na silnici číslo 13 ve směru na Liberec, kde ujíždějící vozidlo spatřila. "Policisté začali vůz, jehož řidič nereagoval na pokyny k zastavení, pronásledovat. V té době již operační důstojník začal koordinovat ostatní policejní hlídky směrem pohybu ujíždějícího vozidla. Naproti tomuto vozu vyjeli i policisté z Hrádku nad Nisou, kteří krátce po čtvrté hodině na silnici č. I/13 u Jítravy použili k zastavení ujíždějícího vozidla Audi A6 zastavovací pás," řekla tisková mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Ve voze jely tři osoby, dvě utekly, jednoho člena posádky se podařilo policistům zadržet. "Jednalo se o 21letého mladíka cizí státní příslušnosti, u kterého policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol a orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Dechová zkouška byla negativní a výsledek testu na OPL ukázal pozitivně na pervitin," dodala Sochorová. Policisté nadále pátrají po řidiči vozidla a jeho spolujezdci, kteří z místa události u Jítravy utekli.

Silnice č. 1/13 u Jítravy byla ve směru na Liberec a u Bílého Kostela ve směru na Českou Lípu v ranních a dopoledních hodinách uzavřena kvůli zaměření dopravní nehody uvedeného vozidla Audi A6 v souvislosti s použitím zastavovacího pásu. Objízdná trasa tehdy vedla přes Dolní Suchou. Ke zranění osob během zákroku policistů a dopravní nehody vozu nedošlo.