„V podstatě jsme se všichni shodli na tom, že od doby, kdy byl Luděk Nečesaný obviněn, jsme nezaznamenali žádné nové skutečnosti, které by změnily naše stanovisko, které jsme vydali v červnu. To stanovisko je takové, že za Luďkem Nečesaným jako dozorčí rady stojíme a chceme, aby i nadále zůstal předsedou představenstva. Proto jsme ho požádali, aby vzal svoji rezignaci zpět," uvedl člen dozorčí rady a primátor Liberce Tibor Batthyány (ANO).

„Diskuze kolem toho byla velmi dlouhá a obšírná, hledali jsme různá řešení a společné stanovisko, a výsledkem je, že svůj postoj nebudeme měnit a že Luděk Nečesaný dál zůstane v čele nemocnice," uvedla předsedkyně dozorčí rady Lena Mlejnková (SLK).

Podle starosty Tomáše Hockeho (Nezávislý), který v dozorčí radě zastupuje jako akcionář město Turnov, stojí před nemocnicí klíčové období. „Je tady rozdělaná spousta projektů, které souvisí s nezbytnou modernizací nemocnice a které je potřeba dotáhnout do konce. Pokud by Luděk Nečesaný odešel z funkce ředitele, mohlo by to celou situaci v nemocnici destabilizovat a to nesm

Podle Petry Plaškové, která v dozorčí radě zastupuje zaměstnance, ctí pracovníci nemocnice presumpci neviny. „Víme, jak nemocnice fungovala před panem Nečesaným a jak fungovala, když se tu v roce 2011 změnilo vedení. Těch změn už bylo hodně, nepřináší to stabilitu. Za generálním ředitelem stojíme."

Podle Batthyányho by stejně přijmutí rezignace byla jen kosmetická úprava. MUDr. Lukáš, který ho měl ve funkci nahradit, si totiž vymínil, že ředitelem se stane jen v případě, že v jeho týmu Nečesaný zůstane. „Takovému divadlu vůči veřejnosti jsme se chtěli vyhnout. Tato nemocnice lepšího ředitele neměla a dokud se neobjeví nějaké nové okolnosti v jeho případu, tak chceme, aby nemocnici dál vedl," dodal Batthyány.