Průměrná doba odbavení se na registru pohybovala i ve čtvrtek kolem jedné hodiny. Nový správce, kterým je společnost ICZ, podle odboru dopravy situaci zatím zvládá.

„Po prvních hodinách fungování registru pod novým správce můžeme říct, že vše funguje. Na nějaké hodnocení funkčnosti je ale brzy. Prvořadé je odbavit všechny klienty včas," sdělil Deníku Pavel Rychetský, vedoucí odboru dopravy libereckého magistrátu.

Ministerstvo dopravy svěřilo od dubna provoz registru vozidel společnosti ICZ, která nahradila ATS-Telcom. Ministerstvo dopravy by tak mělo ročně ušetřit až 50 milionů korun.

Společnost ICZ už šest let provozuje mimo jiné registr řidičů. Převod na nového správce si vyžádal odstávku na první dva úřední dny v měsíci. Změnu provozovatelé však řidiči příliš nepoznali. „Kvůli vyřizování registrace auta jsem si dnes musel vzít v práci dovolenou. Řada na mě ještě nepřišla a to tu sedím hodinu a půl," poznamenal ve čtvrtek jeden z řidičů.

Na registraci vozidel libereckého odboru dopravy stihli úředníci do čtvrteční druhé hodiny odpolední odbavit necelou padesátku klientů. „Naposledy jsem na registru strávil přes hodinu, aby mi paní úřednice řekla, že mi chybí jeden papír. Mohl jsem se otočit a jít domů," postěžoval si Kristián Kopecký.