"Se začátkem jsme spokojeni, vše vyšlo, jak jsme si naplánovali. Ráno nám sice nepřálo počasí, po poledni se ale už začala objevovat i modrá obloha," uvedl majitel areálu Martin Martínek. Podle něj už dokončují i první šestimetrovou překážku ve snowparku. V sezoně bývá v areálu jeden z největších v republice, obvykle je v něm přes 20 překážek různé obtížnosti.

Areál bude v provozu dnes i na večerní lyžování a v neděli na denní. Lanovka by se pak měla znovu rozjet v pátek večer nebo v sobotu ráno. "Přes týden nepojedeme, předpověď není dobrá. Od pondělí do čtvrtka by mělo pršet," uvedl Martínek. Na sjezdovce je zhruba 30 centimetrů sněhu. Martínek si ale nemyslí, že by jim měla obleva nějak výrazněji ublížit. "Technický sníh taje asi pětkrát pomaleji než přírodní. Předpokládám, že odtaje tak 20 až 30 procent sněhu, to budeme schopni rychle dosněžit," dodal.

Ostatní areály v kraji se na sezonu teprve připravují. Zahájení provozu u nich se dá předpokládat nejdřív za dva týdny. Na 12. prosince ho plánuje například největší areál v kraji, krkonošská Rokytnice nad Jizerou. "Už nyní máme polovinu areálu zasněženou," uvedl ředitel skiareálu Michal Kopecký.

Do hor vyráží také první běžkaři, i když stopy pro ně se zatím kvůli nedostatku sněhu neupravují. V Jizerských horách je od pěti do 15 centimetrů přírodního sněhu.