Motto – Zákazníci u nás dostanou výrobky výhradně ze stoprocentního masa.

Důvodem, proč jsme se za uzenářem vydali, je, že chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana libereckého regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.

Lidé na dobroty Proškových nedají dopustit a chodí si pro ně buď do jejich obchodů ve Frýdlantě, Hejnicích nebo v Jablonném a k mání jsou i v liberecké Metelkově ulici. Rodina uzenářů je vyrábí už od roku 1992, kdy začali s živností rodiče Miroslava Proška. On po nich podnik přebral v roce 2009 a po něm možná převezme pomyslnou štafetu některé z jeho dětí.

Čas trávený s rodinou je také pro pana Proška odměnou po práci, ve které tráví velkou část času.

Pana Proška jsme se zeptali na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se Vaši zákazníci stále vracejí?
Už tatínek začal všechny naše výrobky dělat podle starých receptur. Také jsem mu za to vděčný, stejně jako i za to, že mi pomohl v soukromí i podnikání. Kromě trvanlivých salámů vyrábíme široký sortiment dobrot, od Libereckého párku přes sekanou až po šunky. Nejvíc jsme ale hrdí na náš šunkový zauzený salám a Jizerskou klobásu. Veškerou výrobu dělá stoprocentně pouze z masa, nepřidáváme žádné emulze ani sojovou moučku.

Na co se nejvíc těšíte po dni plném práce?
Nejvíc na rodinu, mám syna a dvojčata, kluka a holku. Je pro mě relax, trávit s nimi čas, jít společně na výlet. Například naposledy jsme společně byli jezdit na koních.