Zhruba sedmnáctikilometrový úsek od Tanvaldu byl pro kamiony nesjízdný od sobotní rána. Pro auta nad šest tun je na Liberecku nadále neprůjezdná silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu. Sjízdná by pro ně měla být od pondělního rána.

Ostatní silnice v Libereckém a Ústeckém kraji jsou s opatrností sjízdné. Silničáři varují, že mohou vozovky namrzat, někde mohou dopravu komplikovat i mlhy. V noci přišla teplá fronta, ráno je od minus jednoho do plus čtyř stupňů Celsia. Silnice jsou po chemickém ošetření mokré nebo jsou na nich zbytky rozbředlého sněhu. Na silnicích nižších tříd na Jablonecku a v Krkonoších je ujetá vrstva sněhu.

Na vozovkách, které se pluhují, je v horských oblastech Libereckého kraje pěti až deseticentimetrová vrstva sněhu. Pospíšil varoval, že s oteplením se na těchto silnicích mohou tvořit koleje.

Meteorologové očekávají, že přes den bude na severu Čech převážně zataženo s ojedinělým slabým deštěm nebo slabým sněžením. Srážky mohou být mrznoucí. Nejvyšší denní teploty budou od jednoho do čtyř stupňů Celsia nad nulou, na horách kolem nuly.