PĚVECKÝ I TANEČNÍ SBOR U VÁNOČNÍHO STROMU

Už po několikáté se zpívalou vánočního stromu v OC Forum. Letos s komorním sborem PS Veselost z Nového Města pod Smrkem. Jako zpestření programu vystoupila také Baletní škola Divadla F. X. Šaldy pod vedením Nikol Bohuňovské, jejíž členové předvedli taneční scény z baletní pohádky Zlatovláska.

Do nákupního centra přišlo několik stovek lidí. „Noviny jsme rozdali ještě před šestou hodinu, atmosféra je báječná," zhodnotila akci Veronika Tichá z redakce Libereckého deníku, který akci pořádal.

Pro všechny přítomné byl připraven nejen mimořádný kulturní zážitek, ale i voňavý svařák a koláče z firmy Jahodová. „Chodíme zpívat koledy každý rok. Letos jsme tady už po páté. Je to fajn, sejít se a společně si zazpívat, užít si vánoční atmosféru a na chvíli se odreagovat. Letos nepřišlo tolik lidí jako vloni, když zpíval Jan Kříž a dětský sbor, ale i tak to bylo dobré," řekly Jarmila Ditlová a Helena Novotná z Liberce.

Ke sboru z Nového Města pod Smrkem, který zpíval poprvé na mikrofony, se připadali nejen přítomní, ale také děti z baletní školy. Nakonec se tak improvizované pódium v obchodním centru zaplnilo do posledního místa a trénované hlasy PS Veselost podpořily i dětské hlásky malých baletek a baleťáků.

ZPÍVALO SE I V JEDLIČKOVĚ ÚSTAVU

Koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Pásli ovce valaši a Veselé vánoční hody se nezpívaly jne v centru města. Už tradičně se sešli například v Jedličkově ústavu nebo pečovatelských domechv Zeleném Údolí, Krejčího a v Ruprechticích.

Vánoční atmosférou rozezněli stěny kostele zpěváci také u sv. Antonína Paduánského v Liberci. Další nadšení zpěvácí se sešli na náměstích v Hrádku nad Nisou, Českém Dubu a ve Frýdlantu. V Křižanech a Bílé se zpívalo stejně jako v Liberci u vánočního stromu. Do speciálních zpěvníků nahlédli také v kostele v Nudvojovicích a v Pěnčíně u Kulturního domu.

Prohlídněte si galerii a čtyři videa. Zpívalo se na různých místech. V obcích, v menších městech, v domově s pečovatelskou službou a v obchodním centru.