"Silnici budeme hlídat, ale nepředpokládám, že bychom ji dnes museli znovu uzavírat," uvedl Vach.

Pro nákladní dopravu zůstává uzavřená silnice 10 z Tanvaldu na Hararchov a dál do Polska. "Předpokládám, že silnice zůstane uzavřená nejméně do zítřka (pátku)," uvedl dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil. Sice už nesněží, silnici ale na několika místech zafoukává silný vítr a kamiony by neprojely. Pro auta nad šest tun je ještě uzavřená silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo.

Dopravu v Libereckém kraji komplikuje dnes ráno silný vítr, který hlavně v horách tvoří na silnicích sněhové jazyky a závěje. Největší problémy jsou na silnici 290 mezi Jizerkou, Kořenovem a Vysokým nad Jizerou. "Uvažovali jsme o jejím uzavření. Naštěstí se pomocí šípového pluhu podařilo silnici rozpluhovat," řekl Pospíšil. Zavátá byla i silnice na Mísečkách, nasadit se tam musela sněhovou frézu.
V Libereckém kraji napadlo do rána dalších zhruba deset centimetrů sněhu, aktuálně nesněží. Přesto by motoristé měli jezdit nadále velmi opatrně. "Silnice se musí rozšířit, ne vždy je sjízdnost stoprocentní. Některé lokality jsou hodně těžce průjezdné," dodal Pospíšil.

V noci měly hlavně kamiony problémy ve stoupáních na silnicích 9 na Šébru a 13 na Práchni na Českolipsku. "Obě silnice jsou už vyčištěné a sjízdné," řekl ráno Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, jež má zimní údržbu krajských silnic v kraji na starost. Neprůjezdná je ale silnice 268, u Krupé havarovala dvě nákladní auta.