Součástí programu byly módní přehlídky kolekcí oděvní tvorby, přehlídky účesů a kosmetických trendů. Zájemci si mohli prohlédnout slavnostní tabule a ochutnat cukrářské a barmanské výrobky, teplou i studenou kuchyni. „Cílem Gastrodne je seznámit návštěvníky z řad odborníků i laiků s kvalitní profesní přípravou v prostorách školních pracovišť, kde žáci pod vedením učitelů odborného výcviku poskytují každodenní služby pro veřejnost. Ukázat, jak jsou naši budoucí absolventi připraveni na trh práce,“ řekl ředitel školy Zdeněk Šlaich s tím, že odborný výcvik slouží k přípravě žáků na budoucí povolání v reálných podmínkách.

Libereckou střední školu navštěvuje přes 600 studentů, největší zájem je o obory hotelnictví, kosmetické služby a kadeřník. Aktuálně jsou po 1. kole přijímacích zkoušek maturitní obory naplněné, pár míst zbývá u oborů kuchař, číšník a krejčí.

Slavnostní odhalení nové sochy na libereckém náměstí.
Liberečané přivítali na náměstí novou sochu. Do jejího odhalení se zapojily děti

„Pro kvalitní přípravu žáků pořádáme speciální kurzy nad rámec výuky, jako například barmanské, baristické či kurzy vykrajování ovoce nebo studené kuchyně,“ dodal Šlaich. Studenti mají za sebou také několik úspěšných účastí v republikových a mezinárodních soutěžích jako Gastro Labe, kde škola získala první místo v oboru cukrář a druhé místo v oboru číšník, či Děčínská vlna.