„Jsme velice rádi, že je o fotosoutěž zájem a bylo odevzdáno přes 3000 hlasů," říká Ondřej Petrovský, ředitel Nadace. Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor, která fotosoutěž pořádá, ji vyhlásila v březnu již potřetí a do červnové uzávěrky se sešlo 219 fotografií od 59 autorů. Zároveň vedle hlasování veřejnosti hodnotila snímky i odborná porota, která vybrala 13 nejlepších fotografií a z nich bude sestaven kalendář Zaostřeno na Jizerky 2014. „Nyní jsou již kalendáře v tiskárně a věříme, že o ně bude stejný zájem, jako v loňském roce, kdy byl celý náklad vyprodán," doplnil Petrovský.

Výsledek diváckého hlasování se čtenáři dozvědí již za 14 dní na stránkách Libereckého deníku, ale na výsledky hodnocení odborné poroty si lidé počkají do vernisáže výstavy, která je sestavena z oceněných fotografií a uskuteční se ve čtvrtek 10. října 2013 od 18 hodin v Centru Babylon v Liberci. Zde budou všem oceněným autorům předány fotoaparáty od firmy Canon, poukazy do Babylonu a pěkné knížky. Výstava se v listopadu přesune do prostor obchodního centra Forum a poté i do vybraných obcí Libereckého kraje.

Zmiňovaný kalendář bude možné zakoupit u výstav samotných nebo si ho objednat přímo u Nadace. Výtěžek z jeho prodeje bude využit na dlouhodobý projekt výsadeb původních druhů dřevin do Jizerských hor. Další informace o fotosoutěži naleznete na webových stránkách nadace www.jizerky.ecn.cz.