Až k neuvěření jsou hlášení, která podávají českým pojišťovnám jejich klienti. Archívy pojišťoven jsou plné kuriózních případů, kterým jde jen těžko uvěřit.

„Skutečně nevšední pojistná událost vznikla například muži, který se rozhodl překvapit manželku svým kulinářským uměním. Nechtěl čekat, až zmražené kuře rozmrzne, a tak se ho rozhodl rozporcovat pomocí cirkulárky, kterou měl v zahradní kůlně. Kuře se mu však vysmeklo a muž skončil na pohotovosti s amputovanými prsty," popsala bolestnou událost Marika Nicajasová z České Pojišťovny. Podle ní mají pojišťovny podobných případů desítky.

O moc více štěstí neměl ani řidič luxusního automobilu. Tomu kvůli nesprávnému parkování odtáhli jeho vůz. Proto se rozhodl do práce dojet autobusem.

„Při jeho dobíhání však uklouzl a při pádu si rozbil hodinky za 100 tisíc korun," popsal mluvčí pojišťovny Allianz Václav Bálek.

Škodu několik set tisíc korun naopak způsobil neopatrný lyžař. Ten šel v lyžákách do hotelu. Mezi skleněnými dveřmi však uklouzl, přední dveře vykopl přeskáčema a zadní rozbil hlavou. Při pádu naopak hůlkami shodil broušenou vázu na podstavci.

S počtem pojistných událostí přibývá přímo úměrně i pokusů o pojistné podvody. Jeden takový má na svém kontě žena ze severu Čech. Ta nahlásila pojišťovně poškození genitálií na pouťovém kolotoči.

„Specialisté České pojišťovny však zjistili, že kolotoč v tom byl nevinně. Ve skutečnosti se této dámě pouťová zábava trochu vymkla z rukou, protože nepříjemná tržná poranění intimních partií jí nezpůsobila jeho sedačka, ale pět mladíků, se kterými se rozhodla vyzkoušet netradiční sexuální praktiky," popsala na první pohled humorný případ mluvčí Marika Nicajasová.

Co si vyslechli operátoři pojišťoven?

Byla ovšem taková mlha, že viníka jsme v ní nemohli dohledat.

Nejprve jsme se dohodli, že nemá cenu volat policii, ale potom mě napadlo, aby na mě dýchnul. To nechtěl učinit a navrhoval, že by na mě plivnul.

Srážku jsem si okamžitě vyfotil na mobil, ale bohužel jsem ji zase vymazal.

Na kruhovém objezdu jsem se chvíli zdržela, protože jsem se nemohla zorientovat na Kolín, a v tom se mi zamotala hlava a já nechtě vjela do té květinové výzdoby.

Že jsem si ze švédského stolu nemohl vybrat, není bagatelní, jak tvrdí delegátka, nýbrž to bylo přímou příčinou žlučníkového záchvatu.

Vašemu operátorovi jsem se nemohla ozvat, protože jsem měla po nárazu zdrátované čelisti.

Okno do kuchyně mně rozbil sousedův chlapec a nebylo to v okolí poprvé, takže máme podezření, že je to organizované, zvláště když jeho strýc je sklenář.

Že jsem spadl z vánočního stromečku mám řádně potvrzeno i v lékařské zprávě.

Zdroj: Pojišťovna Allianz