Dívky ve věku 14 a 15 let utekly při odpoledním pobytu na zahradě, přelezly plot. "Personál oddělení jejich útěk zaregistroval asi po dvou minutách a neprodleně informoval policii," řekla mluvčí liberecké nemocnice Barbora Silná.

Policisté pátrají po dvou dívkách, které v úterý odpoledne utekly z oddělení dětské psychiatrie v Liberci.

Obě dívky mají výchovné problémy a v zařízení jsou umístěny na základě žádosti rodičů. U sebe nemají žádné peníze ani mobilní telefon. "Podle informací získaných od kamarádů měly být viděny v úterý ve večerních hodinách v Jablonci nad Nisou. Dívky byly již v minulosti pohřešované," uvedla Suchánková.

Čtrnáctiletá Ukrajinka Anna Drobiazhenková má trvalé bydliště v Jablonci, hovoří česky s lehce ukrajinským přízvukem. Měří 165 centimetrů a je hubená. Vlasy má středně dlouhé obarvené do světle zrzava, oči má hnědozelené. V době útěku měla na sobě tmavě růžovou zimní bundu s páskem a tmavé kalhoty.

O rok starší Jaroslava Haasová má trvalé bydliště v Liberci, měří 162 centimetrů a je také hubená. Vlasy má černé, středně dlouhé a rovné, oči hnědé a nosí dioptrické brýle. Při útěku měla na sobě bílozelenou zimní bundu s kapucí a rifle se vzorem kytiček.